TV-serie: Orphan Black

Etter jeg hadde fått flere tips om å se «Orphan Black» tenkte jeg at det var på tide å sjekke ut denne mye omtalte TV-serien. På Netflix ligger det to sesonger, og den tredje skal visst begynne i april. Jeg har sett begge sesongene som ligger på Netflix (på to-tre dager, sånn går det når man er småsyk).

Serien starter med at hovedpersonen, Sarah Manning, plutselig ser en person på en togstasjon som ser akkurat ut som henne selv. Og like etterpå begår denne mystiske «tvillingen» selvmord. Dette er bare starten på folk som ligner på hverandre, for snart skal Sarah forstå at hun og mange andre jenter er prikk like utseendemessig. Jeg vil ikke røpe for mye, men det er en grunn til at de ligner hverandre og det er en god del mystiske ting som skjer.

Det som er ganske spesielt med Orphan Black, i forhold til andre serier, er hvordan serien er filmet. Tatiana Maslany, som spiller alle de forskjellige/like jentene, er i mange scener filmet ganske utrolig med tanke på at hun har rollen til flere samtidig. Mer om det kan dere se i denne filmsnutten, litt vanskelig å forklare merker jeg.

Jeg liker serien. Noen ting blir ganske usannsynlig, og det er litt rotete av og til, men det er akkurat så spennende at jeg ønsker å følge med videre. Det dukker også opp en del momenter man ikke hadde sett komme, og ingenting er jo bedre enn det? Alt i alt en spennende serie som jeg kommer til å følge med på videre. Om jeg skal gi terningskast blir det en firer. Har dere sett serien?

3 kommentarer

Skriv en kommentar