Into The Wild

Som mange av dere sikkert vet har jeg en filmblogg som heter Magisk Tryllestøv. Vel, jeg ble lei av å poste et innlegg for hver film jeg ser. Derfor har jeg bestemt meg for at jeg fra nå av skriver de beste filmene jeg ser her på bloggen, i stedet for å skrive om alle på filmbloggen. Så vet dere det.

Men over til den filmen jeg nå skal snakke om, som er en av mine ynglingsfilmer gjennom tidene. Kanskje det faktisk ér ynglingsfilmen min. Den heter Into The Wild. Filmen er fra 2007, og er basert på en sann historie om livet til Christopher McCandless (som dere ser på bildet øverst i dette innlegget). Her er litt info hentet fra Wikipedia:

Christopher Johnson McCandless (født 12. februar 1968 i El Segundo i California, død medio august 1992 på Stampede Trail i Alaska) var en amerikansk vandrer som tok navnet Alexander Supertramp. Han vandret inn i villmarken i Alaska med lite mat og utstyr for å bo en periode i ensomhet. Nesten fire måneder senere døde han av sult nær Denali National Park and Preserve.

Forfatteren Jon Krakauer ble inspirert av detaljene i hans historie og ga ut boken Into the Wild i 1996. I 2007 regisserte Sean Penn en film med samme navn med Emile Hirsch som McCandless.

Dette er absolutt en utrolig vakker, sterk og rørende film som alle burde se. Følelsen man sitter igjen med etter å ha sett filmen er livsglede, og et ønske om å leve som man selv vel – ikke som andre vil du skal leve. Emile Hirsch er dessuten utrolig troverdig i sin fremstilling av McCandless. Filmmusikken er også et kunststykke selv, laget av Eddie Vedder. Se denne, du vil aldri angre. Og spesielt fantastisk er det at det har skjedd i virkeligheten at en ung mann ønsket seg vekk fra samfunnets mas og nøt livet. Som Eddie Vedder som godt beskriver i en av sangene til filmen:

Society, you’re a crazy breed.
I hope you’re not lonely, without me.

Society, crazy indeed…
I hope you’re not lonely, without me.

Society, have mercy on me.
I hope you’re not angry, if I disagree.

7 kommentarer

Skriv en kommentar