Status uke 12 + syv suppeoppskrifter

Nok en uke har gått, og vi har hatt suppeuke. En ny suppe hver eneste dag. Og selvfølgelig skal jeg dele oppskriftene med dere! Kanskje dere får prøvet ut noen selv? Suppe er i allefall en veldig god måte å få i seg mange grønnsaker på. Vær obs på at oppskriftene er laget for enten to store porsjoner eller fire små porsjoner. Når jeg viser kaloriantall per porsjon er dette da beregnet som én stor porsjon.

Mandag: Brokkoli- og blomkålsuppe (208 kalorier per porsjon)

Her har du en skikkelig grønnsaksbombe av en suppe, om man kan si det slik. Suppen er veldig mettende, så jeg trengte ikke noe tilbehør med. Pass på at du ikke tar for mye pepper, det gjorde jeg første gang jeg lagde denne. Ellers er det en kalorifattig suppe med mye smak og veldig mye næring. Til suppen trenger du ♥ 1 stk purre  ♥ 1 stk blomkål  ♥ 1 stk brokkoli  ♥ 1 stk løk  ♥ 5 dl grønnsaksbuljong (tilberedt)  ♥ 1 ss ekte smør  ♥ 5 dl vann ♥ Salt ♥ Pepper ♥. Skjær opp blomkål og brokkoli i små biter. Kok opp 1 liter vann med en buljongterning, og legg brokkoli og blomkål oppi. Skjær purre og løk, og fres dem i stekepanne med smør. Legg dem så i kjelen med blomkål og brokkoli. Kok en liten stund, mos med stavmikser og smak til med salt og pepper.

Tirsdag: Indisk kyllingsuppe (525 kalorier per porsjon)

Denne suppen fant jeg oppskriften til på Trines Matblogg. Jeg har endret litt på oppskriften, dette fordi magen min ikke er spesielt glad i sterk mat. Men om du er glad i sterk mat vil jeg anbefale oppskriften til Trine, den er skikkelig god! Om du er som meg, som liker maten litt mildere, kan du prøve min versjon. Du trenger ♥ 1/2 stk finhakket løk ♥ 1 fedd hvitløk, finhakket ♥ 2 stk revet gulrot ♥ 1 ts fersk ingefær, revet ♥ 1 stk syrlig eple, revet ♥ 2 ts karri ♥ 10 dl kyllingbuljong, ferdigblandet ♥ 1 1/2 dl vita Hjertego’ Matfløte ♥ 400 g kjøttdeig av kylling og kalkun ♥ 1 ss ekte smør ♥ En liten neve frisk koriander, finhakket ♥ Pepper ♥ Salt ♥. Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Start med å frese løk, hvitløk og ingefær i litt smør på middels varme, til løken blir blank og myk. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter. I mellomtiden bruner du kjøttdeigen. Tilsett kyllingkjøttdeig og matfløte i suppegryta og gi suppen et lett oppkok. Smak til med salt og pepper og strø finhakket koriander over før servering.

Onsdag: Tomatsuppe (422 kalorier per porsjon)

Denne suppen har kanskje noen av dere vært borti før, for den har jeg skrevet om før på bloggen. Jeg har nå gjort den hundre prosent vegansk, for dere som er opptatt av slikt. Jeg fikk grunnoppskriften på min tidligere arbeidsplass, men har gjort litt om på den. Dette er noe av det beste jeg får servert, og den er stappfull av næring (og hvitløk). Du trenger ♥ 1 stk paprika ♥ 5 fedd hvitløk ♥ 1 stk finhakket løk ♥ Chili Exploison krydder fra Santa Maria ♥ 1 pakke røde linser ♥ 1 stk brokkoli ♥ 2 bokser/pakker hakkede tomater med basilikum og oregano ♥ 5 dl grønnsaksbuljong (tilberedt) ♥ 1 ss ekte smør ♥. Kutt opp grønnsakene. Begynn først med å surre hvitløk og løk i en kjele med smør til løken får en gylden farge. Spe deretter på med brokkoli og paprika, og stek det en liten stund sammen med løken. Spe på med smør om nødvendig. Bland ut en terning med grønnsaksbuljong i varmt vann (følg pakkens instrukser), og hell oppi kjelen. Tøm de røde linsene i en sil og skyll dem under rennende vann en stund. Tilsett så de røde linsene og boksene med hakket tomat. Smak til med krydder til slutt, jeg synes det er godt med en liten klype (det blir da litt spicy).

Torsdag: Potet- og løksuppe (436 kalorier per porsjon)

Denne suppen har desidert blitt en ny favoritt! Har hentet den fra «Den Rutete Kokeboken«, en bok forøvrig alle bør skaffe seg. Den smaker bare helt utrolig godt, jeg kan ikke helt forklare det. Prøv den sier jeg bare! Du trenger ♥ 1 stk løk ♥ 5 stk potet ♥ 2 stk purre ♥ 1 ss ekte smør ♥ 10 dl grønnsaksbuljong (tilberedt) ♥ 1 ts salt ♥ 1 dl kremfløte ♥ En god dæsj med gressløk ♥. Vask og skrell potetene. Rensk løken og skjær den i små biter. Vask purren og skjær den i tynne ringer. La poteter, løk og purre frese i smør i noen minutter. Hell buljongkraften i og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Potetene skal koke helt i stykker. Visp suppen godt opp. Smak til med krydder og ha oppi kremfløten til slutt. Supplér med gressløk.

Fredag: Tacosuppe (491 kalorier per porsjon)

Om du liker taco vil du elske denne suppen/gryten her! Grunnoppskriften fant jeg hos Veganmisjonen, men jeg har endret ganske mye på den som dere sikkert ser. Jeg ville ha kjøtt i min, men jeg er helt sikkert på at Veganmisjonen sin suppe også er nydelig. Du trenger ♥ 2 stk purre ♥ 4 fedd hvitløk ♥ 1 ss smør ♥ 2 bokser hakkede tomater ♥ 3 dl vann ♥ 1 stk paprika ♥ 400 g karbonadedeig ♥ 1 stk liten boks mais hermetisk ♥ Tacokrydder ♥. Kutt opp purre og hvitløk og stek det i smør til det er mykt. Ha i tomatboksene, vann, paprika og tacokrydder. Kok under lokk i ca. 10 minutter. Mos med stavmikser. Tilsett karbonadedeig og hermetiske mais. Server med tortillachips eller noe annet godt.

Lørdag: Japansk biffsuppe (505 kalorier per porsjon)

Denne suppen fant jeg oppskriften til hos MatPrat, men jeg har endret den ganske mye. Den er i utganskpunktet ganske sterk, men dere vet meg og sterk mat (haha). Jeg valgte også å ha biffen ved siden av suppen, men det er sikkert godt å ha den i suppen også. Du trenger ♥ 400 g indrefilet av svin ♥ 10 dl kjøttbuljong (ferdigblandet) ♥ 1 stor sitron ♥ 1 ss soyasaus med mindre salt ♥ 2 ss smør ♥ 1/2 ts pepper ♥ 1/2 ts salt ♥ 2 stk rødløk ♥ 50 g eggnudler ♥ 1 dl bønnespirer ♥ 1 fedd hvitløk ♥. Kok opp kjøttkraften/buljongen. Ha sitonsaften og soyasaus i kraften. Mens suppen står på varmen tilbereder du indrefileten. Vi pleier å brune den i smør i en stekepanne og så steke den midt i ovnen på 175 grader til steketermometeret (som står midt i kjøttstykket) når 70 grader (eller 75 grader om du liker det mer stekt). La kjøttstykket hvile før du skjærer det opp i skiver. Kok nudlene i suppen. Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken), ha i rødløk, bønnespirer og hvitløk. La dette koke opp og server.

Søndag: Kremet squashsuppe (498 kalorier per porsjon)

Denne suppen fant jeg oppskriften til i en informasjonshefte om grønnsaker som KIWI gir bort gratis, men jeg har endret litt på den. Jeg synes faktisk suppen smakte veldig som blomkålsuppe, og den er veldig god! Du trenger ♥ 2 stk squash ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1 stk løk ♥ 2 ss smør ♥ 5 dl grønnsaksbuljong (tilberedt) ♥ 2 dl skummet melk ♥ 1 dl creme Fraîche, lett ♥ 1 dl kremfløte ♥ En god dæsj gressløk ♥. Skjær squash i terninger, finhakk løk og hvitløk. Fres det sammen i en kasserolle med smør. Hell over grønnsaksbuljongen og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett melk , fløte og creme fraîche, kok opp på nytt. Mos alt sammen med en stavmikser og smak til med krydder og ha i gressløk.

Håper dere fant noe dere har lyst til å prøve ut. Når det gjelder treningen denne uken har det gått veldig bra. Har til og med fått svømt en del, noe jeg har hatt lyst til lenge. Jeg har fremdeles veldig vondt i den ene foten, så har bestilt fysioterapitime i morgen. Vil ikke få belastningskader som fører med seg trøbbel i fremtiden.

TRENING UKE 12

MANDAG: Fridag
TIRSDAG: 1000 meter svømming (45 minutter)
ONSDAG: Fridag
TORSDAG: 50 minutter rask gange med stingning på mølla + styrke
FREDAG: Fridag
LØRDAG: 50 minutter rask gange med stigning på mølla + styrke
SØNDAG: 20 minutter rask gange med stigning på mølla + 20 minutter intensiv økt på elipsemaskin

11 kommentarer

Skriv en kommentar