Status: uke 8

Ny uke er over, folkens. For en uke siden ble jeg forkjølet og følte meg ikke bra. På tross av dette kom jeg meg på trening på mandag denne uken, men jeg ble bare verre etter det. Derfor bestemte jeg meg for å ha noen dager med treningsfri. Det gjorde meg egentlig ganske stresset, for jeg har jo meldt meg på hundredagersprosjektet jeg har fortalt dere om tidligere. Likevel er jeg takknemlig nå for at jeg tok noen hviledager, for jeg ble frisk igjen kun etter få dager. Har aldri blitt så fort frisk fra en forkjølelse før (bank i bordet).

Når helgen kom hadde jeg skrekkelig lyst til å ta igjen all den tapte treningen. Det resulterte i en tung treningsdag på lørdag og en enda tyngre treningsdag i dag. Jeg har vært så heldig at jeg har fått bursdagsgave fra Jørgen veldig på forskudd (jeg har ikke bursdag før i slutten av april), så denne helgen har jeg benyttet meg av min egen puls/sportsklokke! Den heter Polar FT7 og er helt genial. For meg er det spesielt interessant å se hvor mange kalorier jeg forbrenner. Har før fulgt med på tredemøllen hvor mange kalorier jeg har forbrent, men det viser seg dessverre at den viser veldig feil i forhold til realiteten.

TRENING UKE 8

MANDAG: Fridag
TIRSDAG: 50 minutter kondisjon på mølla + styrke
ONSDAG: Syk/fridag
TORSDAG: Syk/fridag
FREDAG: 50 minutter kondisjon på mølla + styrke
LØRDAG: Fridag
SØNDAG: 60 minutter kondisjon på mølla (inkludert intervall på 10 minutter) + 20 minutter elipse

Når det gjelder mat og middager har denne uken vært så som så. Vi har funnet ut at vi spiser rett og slett for mye kjøtt, og vil fra nå av prøve å begrense inntaket av rødt kjøtt og bearbeidet til 500 gram per person i uken. I tillegg vil vi ha en eller flere dager i uken der vi ikke spiser kjøtt til middag, rett og slett fordi det er godt for kroppen og miljøet. Hvor mye kjøtt spiser dere egentlig? Rødt kjøtt inkluderer forresten svinekjøtt, så vet dere det.

Jeg tar gjerne imot tips om dere vet noen nettsider med gode vegetaroppskrifter. Jeg er egentlig ivrig dyreforkjemper, så det at jeg spiser kjøtt er med blandede følelser. Jeg tror nok kanskje aldri jeg kan klare å kutte kjøtt fullstendig ut av kostholdet mitt, men jeg vil bli mer bevisst og redusere inntaket.

MIDDAGER UKE 8

MANDAG: Speltlompepizza
TIRSDAG: Spagetti med kyllingkjøttdeig
ONSDAG: Lasagne med cottage cheese og squash
TORSDAG: Avokadosuppe
FREDAG: Taco
LØRDAG: Kylling med søtpotet og grønnsaker
SØNDAG: Wok med kylling

4 kommentarer

  • Det er så spennende å se utviklingen din! Bra du ikke lar deg knekke av sykdom:)

  • Bra!! Si fra hvis du finner noen veggis-sider.
    Kan du legge ut flere oppskrifter? Feks de du snakker om paa instagram? :)

  • Du er flink!!

    På Shape.com og FitSugar.com ligger det masse gode og sunne oppskrifter, og veldig mange av de er vegetariske ;)

  • Så flink du er! Å kutte ut kjøtt er ikke så vanskelig som det virker. Anbefaler deg å joine «Veggispreik»-gruppa på Facebook. Mange gode tips, diverse oppskrifter, lenker osv. Stå på! :o)

Skriv en kommentar