Kravstore nordmenn

OL og nordmenn går hånd-i-hånd, spesielt når det er snakk om vinterversjonen. Vi er midt oppe i moroa nå, og nordmenns krav til medaljer er høyere enn noensinne. Vi skal liksom være best i alt. Sølv og bronse er en skuffelse, og nederlag (det vil si å ikke komme på pallen) er tilnærmet uhørlig om man skal ta sosiale medier som utgangspunkt. Mange uttrykker seg i overkant sterkt på steder som Twitter og Facebook, og selv om håpet er stort, betyr ikke det nødvendigvis at alt kommer til å gå veien sett med norske øyne.

Ta Petter Northug som et eksempel. Mannen får ikke fred. Ja, han legger opp til store krav selv, og etter to øvelser har han ikke innfridd, men et norsk nettsted gjorde en spørreundersøkelse om Northugs prestasjoner i Sochi, og det var et klart flertall for å sende ham hjem. Er majoriteten av nordmenn virkelig klare for å sende hjem Norges beste skiløper på herresiden de siste fem-seks årene? Etter to øvelser?

Kritikken hagler også mot Emil Hegle Svendsen, som ikke får fred etter å ikke ha levd opp til forventningene om gull i hver øvelse. Han har ikke vunnet en medalje, og med formen i sporet ser de ikke ut som om han kommer til å gjøre det heller. Langrenn og skiskyting er begge øvelser Norge tradisjonelt gjør det veldig bra i, og Sochi i år er heller intet unntak. Vi gjør det bra! Ja, kanskje Northug ikke får det helt til, men la nå mannen få muligheten til å rette opp inntrykket. Han har vært vår desidert beste langrennsløper i mange år, da fortjener han mer enn fire dager med støtte når det ikke går bra.

Mange vil si at oss nordmenn må gå i oss selv og ikke legge lista helt opp på gull hver gang. Vi er veldig høylytte når det går bra, men da er det bare naturlig å være en god taper når det er motgang for enkelte utøvere. Sett over ett gjør Norge et kjempe-OL. Igjen. Vi er kravstore, vi nordmenn. La oss vise at vi også er best på å støtte våre representanter i Sotsji når de opplever motgang. Hegle Svendsen og Northug trenger vår støtte. Hvorfor ikke gi det til dem? Du kan som alltid tippe på vinterlekene i Sochi. Hos bet365 kan du spille på nettet og finne alle mulige sportsspill fra OL i Sochi. Et tips: Vi kommer ikke til å vinne gull i alt. Det kommer ikke til å skje. Men vi kan likevel støtte de norske utøverne.

2 kommentarer

  • Veldig bra skrevet. :) Og jeg tror at dersom man hadde spurt nordmenn face-to-face så hadde de nok ikke vært like harde. Mange nordmenn har dessverre utviklet seg til å bli tøff-i-trynet-bak-tastaturet-nordmenn, som uttaler seg kraftig for kraftighetens skyld, ikke for meningen bak. Det er trist, og jeg håper at det snur en dag.

Skriv en kommentar