Neglelakk som ikke er testet på dyr

Neglelakk og negledesign har blitt min nye hobby for tiden (takket være Lene). Jeg har til nå bare kjøp rimelige neglelakker fra merket «Depend«, fordi jeg ville prøve meg litt frem før jeg invisterer i noe dyrere. Men når jeg i dag var innom bloggen til Silje så leste jeg et innlegg om neglelakk som ikke er testet på dyr. Det slo meg umiddelbart hvor dårlig jeg har vært på å forhåndsjekke dette, og jeg begynte å lete etter gode merker som ikke er testet på dyr. Derfor, her har dere noen merker som dere trygt kan handle. Hvis dere har flere tips så må dere gjerne dele dem med meg. NYTT: Har fått kommentar på at f. eks Depend og Essie ikke tester på dyr. Men det er veldig mange forskjellige lister på nettet over hvem som ikke tester på dyr og motsatt, så jeg velger å kun forholde meg til produsentenes offesielle hjemmesider. På den måten er jeg sikker på at produktene jeg anbefaler dere ikke er testet på dyr. 

Forresten, visste dere at det fra 11. mars 2013 ikke er lov å selge kosmetikkprodukter som er testet på dyr? Jeg ble kjempeglad da jeg leste nyheten. Men dessverre gjelder forbudet ikke på produkter som har testet på dyr før, derfor blir ikke de stanset. Med tanke på dette tenker jeg at det er viktig at vi benytter oss av de som faktisk ikke har testet på dyr før mars 2013 heller. Og om dere skulle lure på hvilke neglelakker dere ikke bør kjøpe så står merker som Depend, Essie, Dior, L’oreal, M.A.C., Max Factor og Maybelline på listen. Les hele listen til Dyrevernet her. Men det må sies at jeg vet ikke hundre prosent om denne listen er troverdig.

Når det gjelder priser så er det mange av de gode merkene som er dyre, spesielt for en fattig student. Det kan lønne seg å bestille fra utlandet, men husk da tollgrensen på 200 kr og frakttillegg. Det finnes mye bra på både Ebay og Amazon. Transdesign selger også endel god neglelakk.

Hennes & Mauritz (H&M)

H&M garanterer for at ingen av deres produkter er testet på dyr, derfor kan man kjøpe all kosmetikk trygt hos dem. Neglelakken deres er kanskje ikke den beste som finnes på markedet, men de er rimelige og gode for oss nybegynnere. Kan kjøpes i nettbutikken eller i H&M butikker. Priser fra kr 39.

 

O.P.I.

OPI er et merke som er verdenskjent innen neglelakk, og som mange bruker. De garanterer også for at de ikke tester på dyr. Dette er et vesentlig dyrere merke enn andre, men det er mange som foretrekker kvalitet. Du kan få kjøpt O.P.I. neglelakk hos blant annet Nordic Design, Blush, Bli Vakker og Kicks. Priser fra kr 139.

 

China Glaze

China Glaze er også et merke du kanskje har sett før. Det er et av de mest bruke merkene i verden, og har også garantert på sin offesielle Facebookside at de ikke tester på dyr. Merket er også rimelig, yei! I Norge er China Glaze å få kjøpt hos blant annet Entity. Priser fra kr 59.

 

e.l.f.

e.l.f er også et kjent kosmetikkmerke, som også garanterer på sine hjemmesider at de ikke tester på dyr. Du kan trygt kjøpe e.l.f fra deres offesielle hjemmesider, der frakten kun kommer på 36 norske kroner (men husk på å ikke bestille for mer enn 200 kr på hver bestilling med tanke på tollgrensen). Priser fra kr 23.

 

Isadora

Isadora er et kjent merke her til lands, som på sine globale hjemmesider garanterer at de ikke tester på dyr. Isadora finner du på de fleste butikker i Norge som selger kosmetikk (blant annet Lindex og Cubus). Du får dem også kjøpt i Vita sin nettbutikk. Priser fra kr 89.

5 kommentarer

 • Nina Kristin 21/07/2013, kl. 09:31

  Hei :) Synes det et kjempe bra at du tar avstand fra dyretesting :) Har hatt bevist avstand fra det i ca. 2 år nå :) Men jeg lurer på om listen din stemmer hundre prosent… Mener å ha hørt at både Depend og Essie er dyrevennlige. Min kilde er HildeChristina.com :)
  Vet at du også har benyttet deg av en god kilde, men listene varierer litt… HildeChristina sender mailer og poster svaret hun får på siden :) Tenkte du kanskje kunne vært interesert i å ta en kikk :) Men flott innlegg :) Ha en forsatt fin dag :)

  • Hei Nina Kristin! Flott tilbakemelding! Jeg forholder meg som oftest kun til offisielle uttalelser fra produsentene (på hjemmesidene deres for eksempel). Jeg kan ikke finne noen steder på Depends sine offisielle hjemmesider at de ikke tester på dyr, og de er merket rød på Dyrevernets sider. Essie var før et merke som ikke testet på dyr, men de er nå eid av L’oreal, som tester på dyr. Derfor kan man ikke garantere det lenger.

   Jeg prøvde å se på Hilde Christinas hjemmeside, men jeg kan ikke stole på en hjemmeside fra en privatperson om du skjønner. For selvom listen kanskje er troverdig, er ikke kilden troverdig nok i seg selv. Det er vanskelig dette.

 • Hvis jeg husker rett så har dyrevernet kontaktet produsentene for å høre om de tester på dyr eller ikke, så den listen skal man kunne stole på. Og selv om loreal (f.eks.) ikke tester produkter på dyr i europa lengre, så tester de fortsatt produktene sine på dyr i f.eks kina. Så er ikke lurt å støtte de bedriftene uansett.

 • Yay! Kult innlegg! Jeg elsker Isadora sine. Digger kostene deres. Man trenger bare ett lag.

 • Kan virkelig varmt anbefale Linda Johansen sine neglelakker. Helt toxin free og fantastiske! Top Coaten er en must have!

Skriv en kommentar