Lesebrett Digitalbok Touch

Cappelen Damm kontaktet meg for noen måneder siden, og spurte om jeg ville prøve deres nye lesebrett «Digitalbok Touch». Det ville jeg selvfølgelig, og hadde et hyggelig møte med dem på deres kontorer i Oslo. Dermed ble jeg stolt eier av et nytt, stilrent og velfungerende lesebrett – for første gang i mitt liv.

Som sagt har lesebrettet et stilrent design, og det følger med en fin mappe til å ha lesebrettet i. Det har perfekt størrelse, og passer fint i vesken når man vil lese på for eksempel toget eller trikken. Noe jeg også synes er helt fantastisk er batteritiden, som er på 7-10 dager ved vanlig bruk. Du trenger praktisk talt bare å lade ca. to ganger i måneden. Skjermen er matt og reflekterer derfor lite lys fra omgivelsene, noe som gjør leseopplevelsen mindre slitsom enn for nettbrett beregnet på filmvisning og nettsurfing. Matt skjerm gjør det også mulig å bruke brettet utendørs, f.eks. på stranden eller fjellet. Det innebygde minnet har plass til flere tusen ebøker. Du kan enkelt og greit ha hele biblioteket ditt på et sted.

Det som trekker litt ned er at det ikke er bakgrunnslys (ikke som jeg har funnet i alle fall), så man kan ikke lese i mørket. Det er også litt kronglete å få koblet opp første gangen, siden man må ha en Adobe-ID og gå igjennom forskjellige prosesser før bruk. Men når brettet først er oppe å gå fungerer det utmerket til sitt bruk. En annen ting er at e-bøker er dyrt, og Digitalbok Touch er ikke kompatibel med bøker som for eksempel kan brukes på Kindle. Likevel kan man lære seg hvordan man kan ta en snarvei rundt disse hinderne.

Alt i alt er lesebrettet et godt brett som fungerer veldig bra til sitt bruk, nemlig å lese e-bøker. Det er også mye billigere enn andre brett på markedet, det koster bare rundt 1000 kr. Det er også meget brukervennlig og enkelt, og har et fint og stilrent design.

11 kommentarer

 • Jeg har lyst på et lesebrett, men beinet nekter meg å få det. Hehe. Han er veldig glad i BØKER serru.

 • Så kjekt! Kan du få alle slags bøker på det brettet? Eller er det et lite utvalg?
  Er ikke så fan av bøker i «bokfarmat», men kunne vel kanskje lest på brett kan jeg tenke meg :)

 • Jeg liker helst at bøker er i papirform he he:) Litt gammeldags på den måten:)

 • Du er så heldig som får alle de tingene! En vakker dag skal jeg også opparbeide meg en så etablert blogg… (høhø)

 • Jeg er litt skeptisk til lesebrett, men jeg er jo ikke så dum at jeg ikke ser at det er mye mer praktisk. Nå for eksempel driver jeg og drasser med meg en bok på 700 sider. Ikke bare greit. Kanskje jeg skal sjekke ut!

 • Jeg er veldig glad i bøker, så pass glad i det at det gir meg en spesiell type glede å låne eller kjøpe bøker som man kan holde og bla i. Lese brett er veldig smart, men jeg trenger bøker selv x)

 • Likte designet på brettet og genialt å ha med seg når man skal ut på tur, lett og handy (selv om jeg også sverger til håndfaste bøker i hylla hjemme :)

 • Må si jeg er litt nysgjerrig på de e-bøkene. Man vil jo gjerne teste det ut, samtidig som den teknologiske biten du beskriver her som litt kronglete stopper meg. Så er det noe med å ha både papir og ikke minst et flott omslag å se på. Det er flott å favorittbøkene sine stående i hylla. Ja takk begge deler sier jeg :)

 • Jeg har litt lyst på et sånt, men bare for å spare plass i vesken i hverdagen. Ellers er jeg altfor glad i de gode, gamle papirbøkene med all den sjarmen de har å by på.

Skriv en kommentar