«Tapt og funnet»

Boken «Tapt og funnet» består av ni forskjellige noveller skrevet av ni forskjellige forfattere. Det er fem noveller som omhandler noe man har tapt, og fire som handler om noe som er funnet. Jeg blogger om boken for Bokbloggerturnéen, og du kunne lese om boken hos Ingrid i går og kan lese om den hos Astrid i morgen. Målgruppen for boken er satt til aldersgruppen 13-18 år, og den er på 112 sider. Årets samling, Tapt og funnet, har bidrag av Mariangela Cacace di Fiore, Carl Johansen, Tania Kjeldset, Geir Moseng, Renate Nedregård, Jan Henrik Nielsen, Brynjulf Jung Tjønn, Alf Kjetil Walgermo og Siv Wyller.

Georg og Anna finner et gammelt og merkelig frimerke,
Felicias fiolin blir borte,
Roger og jeg finner en hule i steinura,
Tobias befinner seg langt ute i på landet.
Remi har mistet en venn,
Jeg har kanskje funnet Astrid,
mens Simon har mistet det meste.
Thomas tror han har funnet sikkerheten,
- og dette er knapt nok starten på fortellingene.

Min mening er at dette er en vakker bok om livet, der man naturlig nok både finner og mister mye hele tiden. Ungdommene har en overraskende god formidlingsevne, og jeg blir rørt av enkelte historier. Jeg tror helt sikkert jeg vil lese fler noveller fremover, det er en annerledes men meget spennende sjanger.

 

6 kommentarer

Skriv en kommentar