Store jenter kan også være fine

Dette må være det mest personlige og det skumleste innlegget jeg noen gang har laget. Noen gang! Men en dag her, for ikke så lenge siden, satt jeg og leste på bloggen til Ina. Hun hadde postet et innlegg fra da hun var «plus size-modell», og hun var veldig fin. I overskriften hadde hun et sitat som jeg synes var ganske fint; “Style comes in all shapes and sizes. Therfor the bigger you are the more style you have” av Miss Piggy. Dessuten følger jeg bloggen til Nicolette Mason, den tøffeste dama på nettet. Og jeg tenkte for meg selv at ja, selvfølgelig kan vi som ikke er størrelse S eller M også være fine!

Jeg har vært overvektig så lenge jeg egentlig kan huske, og har alltid følt at det har vært vanskelig. Spesielt på ungdomsskolen og videregående. Jeg har aldri følt meg bra nok, på grunn av vekten min, og har aldri brydd meg særlig om hvilke klær jeg hadde på meg eller sminke. Eller hvordan jeg var på håret. Som regel var jeg gjemt i store hettegensere (noe som jeg nå har lært er noe av det verste du kan gjøre). Det har tært veldig på selvtilliten min, dessverre.

Det har blitt bedre nå. Jeg klarer mer å akseptere meg selv. Og selvom jeg er langt fra den vekten jeg vil være på, så vet jeg at det er lov å føle seg OK og fin. Det er kanskje ikke så farlig å vise hvem jeg egentlig er, her på bloggen. Jeg tror faktisk ikke noen av dere ville dømt meg på bakgrunn av mitt utseende. Men er det ikke merkelig hvor redd man skal være av å vise seg selv? Det er jo slik jeg er, det er slik jeg ser ut. Jeg må bare godta det, enn så lenge. Også kan jeg arbeide videre med å nå målene mine om idealvekt og trening, på en sunn måte. Men uansett, nå må jeg ikke snakke det bort mer… Her kommer det virkelige meg. Bilder tatt av venninnen min Helena og søsteren min Benedikte, 1. juli.

PS: Jeg vet ikke om jeg tør å logge på nettet i morgen, haha.

90 kommentarer

 • Du er jo heeelt nydelig! <3

 • Hettegenser er da helt OK? Når det blåser nordavind fra alle kanter og det regner tollekniver og gamle kjerringer?
  Det er en utfordring når toppen eller kjolen sitter perfekt over skuldre og bryst, mens det lenger sør er plass til sirkus Merano på ene siden og sirkus Arnardo på den andre, med fulle hus hos begge.
  Da er det å finne fram til dronninga, eller divaen i seg selv, og seile ufortrødent forbi alle som ser. For som oftest er det i mitt hode de ser. I RL ser de ei flott, blond dame, litt større enn Dolly Parton riktignok, men like fullt et flott kvinnfolk. Som står. For seg selv og sitt. Og som innrømmer at det koster å være så flott. For som Dolly sa en gang: «Det er dyrt å se så billig ut» .
  Ha en flott sommer :-)
  :-) Ragnhild

 • Du er nydelig!! Flott innlegg!

 • For et beundringsverdig innlegg! Synes du er nydelig, jeg, og det sier jeg ikke bare fordi alle de andre har sagt eller for å være snill, du ser så god, så flink, kreativ, omtenksom og FLOTT ut….et sånn menneske man bare er nødt til å si «hei, så hyggelig det var å se deg!» til. Skulle ønske det fantes flere slike kloke og nydelige jenter på kloden vår. Bloggen din er forresten så utrolig inspirerende og tankevekkende, du vekker mange gjemte minner og refleksjoner hos meg… :)

 • Du er jo helt nydelig! Og jeg mener at trening og sunn mat skal være for helsa, ikke for å bli slank!

 • Takk for nydelig innlegg. Du er vakker! Beundringsverdig at du modig nok til å skrive åpent om egen kropp. Det viktigste er ikke størrelsen, men at vi klarer å være tilfreds i egen kropp, og det sliter mange (nesten de aller fleste) med enten de veier 45 eller 105 kilo. Supert at du viser vei, og dermed gir unge jenter flere gode forbilder! Jeg heier på deg! Mange klemmer fra Susanne

 • Virkelig nydelig innlegg, og jeg er sååå enig med deg! Det jeg syns gjør folk finest, er om de stråler. Er fornøyd med seg selv. Smiler. Ler. Når jeg begynte på videregående var jeg utrolig tynn, og bestevenninna mi var ikke det. Hun er ikke en S eller M, men hun var mye finere enn meg. Hun ser jeg virkelig opp til, for uansett vekt, stråler hun. Hun føler seg sexy, hun føler seg fin, og det er DET som er attraktivt! Jeg gikk der, med det folk kanskje kan definere som en flott sommerkropp, men jeg følte meg stygg, fæl, og viste meg ikke frem. Så venninna mi gikk der, superlekker, mens jeg gikk å gjemte meg. Alle størrelser er fine, det er utstrålinga som avgjør, syns jeg :-)

 • Nydelig!

 • Så herlig å høre at du begynner å akseptere deg selv og like deg selv akkuratt som du er NÅ, selv om du gjerne drømmer om å nå andre mål senere. Tror kroppen er mer motagelig for endring hvis man har det bra med seg selv også! Og du? Du er kjempevakker og jeg synes det er bra at du begynner å pynte deg litt jeg da.. Hvorfor skal du gjemme noe så flott som deg under store hettegensere?? :) Stå på og god sommer! Klem fra meg!

 • Jeg kom over dette innlegget hos Ina, og jeg kan bare ikke la være å kommentere! Så utrolig fantastisk du ser ut – og for et godt innlegg du har skrevet! Jeg prøver å fortelle meg selv dette hver dag – at det er ok å se ut sånn som jeg gjør, men det er jaggu ikke enkelt til tider. Håper du vet hvor mye du betyr for oss som er litt større enn det «normale» når du skriver et sånt innlegg – tusentusen takk!!

 • En pen jente er pen på utsiden. En vakker jente er pen på utsiden og innsiden. Du er vakker, Caroline. Dessuten likner du på Helene Bøksle. :)

  Hilsen en som ble tipset om bloggen din og som sporadisk er innom for å lese.

 • Jeg kan med hånden på hjertet si at du ikke behøver å være misfornøyd med deg selv på noen måter! Du er jo smellvakker!:)

 • Jeg måtte seff lest dette også, ble nysgjerrig da jeg leste det øverste innlegget. Kjenner meg en del igjen i det du skriver. Vær stolt av dine flotte former! Minner meg faktisk litt om Nadia Aboulhosn=) Flotte bilder og du er modellpen.

 • Åh, så vakker du er!

 • Kjempeviktig og fint innlegg!!!! Og du er utrolig nydelig!!! Stolt av deg, for dette innlegget. Det er modig gjort!! KLEM

 • Virkelig flotte bilder og et innlegg det var tøft av deg å skrive. Respekt!

 • ÅH!! Det er når man tør gjøre ting man er redd for, at man virkelig er TØFF. All creds til deg – og takk for et så personlig innlegg. Jeg synes du er p to the e to the n!!!

 • Du er nydelig, og så tøff som skriver om sånt! :) Det er så viktig å være fornøyd med den kroppen man har og gjøre det beste ut av det. Handler ikke om hvordan man ser ut, men om hvordan man føler seg! :)

 • Flott innlegg! Du er jo kjempe fin :)

 • Å gurimalla, så utrolig tøff du er! Selvfølgelig skal man få lov til å føle seg fin uansett størrelse. At folk dømmer andre på grunnlag av midjemål er så utrolig dårlig gjort. Selv om det er klisjé å skrive at det er det indre som teller, så er det egentlig mye sant i det uttrykket. Man kjenner ikke en person basert på hvordan den personen ser ut, og det er så utrolig synd at det er utseendet mange går etter når de skal bli kjent med nye mennesker.

  Jeg elsker mennesker som tørr å være seg selv. Som utstråler skikkelig livsglede som du gjør på bildene over. Du er nydelig, Caroline. Ikke la andre si det motsatte, for de tar så innmari feil.

 • Du er fantastisk! Herlige bilder!<3

Skriv en kommentar