Aurora Borealis

Aurora Borealis betyr «Morgenrøden i Nord», og er det som mange kjenner som det beryktede nordlyset. En sjelden gang i blant, helt tilfeldig, er jeg så heldig at jeg får se det. Jeg merker meg at jeg ser det mindre og mindre for hvert år nå, uvisst hvorfor. Jeg elsker å ta bilder av nordlyset, men det er ytterst vanskelig. For det første bør du ha speilreflekskamera, en kameralinse med stor blenderåpning og kamerastativ. Og helst en fin utkikkspost.

Jeg har aldri opplevd å ha tilgang til alle disse momentene. Bildene i dette innlegget for eksempel ble tatt for noen par dager siden, handholdt med blender på f/1.4 og ISO 6400. Noe som gjør bildene veldig kornete og dårlige. Jeg drømmer om at jeg en dag har sjansen til å ta skikkelige nordlysbilder. Men til den dagen må jeg øve, når mulighetene plutselig oppstår. Vi krysser fingerene for nordlyshøysesong i år!

4 kommentarer

  • Synes bildene ble fine jeg! Det pleide å lyse nordlys over Kristiansund oftere før også, men nå er dette en sjelden begivenhet. Er trist det!

  • Jeg syntes dette var flotte bilder jeg, men så har jeg ikke noe kamera som tar noe i nærheten av så gode bilder om kvelden ;) Nordlys er nydelig!

  • Å nordlyset <3 Har aldri sett det i virkeligheten, bare på bilder, men det er veldig vakkert :) Og jeg syns bildene dine var fine, jeg =D

  • Nordlyset <3 Drømmer om å få muligheten til å ta fine bilder av Nordlyset jeg og. Bor dessverre litt for langt sør, selv om vi er heldige å få se det her og innimellom – høyst sjeldent egentlig da.

Skriv en kommentar