Bokbloggturnéen: Himmelfallen av Brian Selznick

Jeg er med i Cappelen Damms Bokbloggturné som dere kan lese mer om på deres hjemmesider. Det er et utrolig flott prosjekt som jeg har fått lov å ta del i mange ganger nå, og jeg anbefaler alle leselystne til å melde seg på! Spesielt om du liker ungdomsbøker. I går var det Sunadokai som blogget om boken, og i morgen er det Skolebibliotekaren.

Dette er boken Himmelfallen, eller Wonderstruck som den orginalt heter. Jeg ble utrolig overrasket når jeg pakket den ut. For det første er den utrolig tykk! Jeg elsker tykke bøker! Også er den fargerik og annerledes på bokomslaget. Men det aller beste er innholdet som består mest av tegninger i sort/hvitt. Historien er delt i to, i tekst og bilder. I teksten følger vi gutten Ben og i bildene møter vi jenta Rose. Begge barna er døve og boken fokuserer mye på hvordan det kan oppleves å være døv. Ben tenker mye på faren sin, som han aldri har kjent, samtidig som Rose er på leting etter en mystisk skuespillerinne som hun scrapbooker om.

Jeg synes det er et helt fantastisk påfunn, denne boken! Jeg blir rørt og bildene sier så utrolig mye mer enn tusen ord! Det er også spennende hvordan boken er lagt til en tid som befant seg for lenge siden, langt bak 2011. Når jeg ser på bildene kan jeg gjerne sitte i flere minutter og titte på detaljene. Man lever seg så utrolig godt inn i bildene, og jeg kan tenke meg følelsen forsterkes som barn.

5 kommentarer

  • Synes dette prosjektet er så kult! Har hatt lyst til å melde meg på, men har allerede bøkene jeg må lese for avisa + bøkene jeg leser for meg selv. Tror ikke jeg orker enda mer.

    Dette høres ut som en fin og annerledes bok. Liker bøker som eksperimenterer litt/mye.

  • Den hørtes fantastisk ut. Kanskje den kan være noe for Brage og meg når Brage blir litt eldre?

  • Å, jeg har superlyst til å få lest den boka og omtalen din gjorde meg ikke akkurat mindre interessert, neste år har jeg mål om å få vært med på bokbloggturnéen selv, virker så fint :) Koselig innlegg og ha en fin dag <3

Skriv en kommentar