«Alt jeg ikke lærte på skolen»

IMG_4323

I bloggutfordringen fikk jeg temaet Billedbøker. Først måtte jeg tenke litt. Jeg pleier egentlig ikke lese mange billedbøker. Men så kom jeg på én bok som jeg har elsket helt siden jeg så den i bokhandelen, og som skulle få meg til å ha Erling Kagge som et forbilde siden den gang. Derfor vil dette innlegget handle om boken «Alt jeg ikke lærte på skolen» skrevet av Erling Kagge.

Erling Kagge er en norsk polfarer, advokat, forlegger, forfatter og eventyrer. I dag er han forlagssjef i Kagge Forlag, og har vært det siden 1996, men folk flest kjenner han som polfarer. I 1990 ble Kagge sammen med Børge Ousland de første til å nå Nordpolen uten assistanse utenfra. I 1992/1993 gikk Kagge alene til Sydpolen, som det første mennesket som gjennomførte denne ruten alene. I 1994 besteg han Mount Everst og ble dermed det første mennesket i historien som hadde vært på både Sydpolen, Nordpolen og Mount Everest. Kagge har også seilt over Atlanterhavet, rundt Kapp Horn, til Antartisk og til Galápogos. Bak seg har han 19 år på skole og universitet, men det er ikke dette «Alt jeg ikke lærte på skolen» handler om.

For å sitere Kagge selv ut i fra det som står bakpå boken…

Hva er best? Ti fugler på taket eller én i hånden? Å hoppe over gjerdet der det er lavest eller høyest? Hva har Harry Potter, Arne Næss, Paris Hilton og Aristoteles med det å gjøre? Søker du og Tony Soprano etter det samme som Sokrates? Og hva har et svensk punkrockband til felles med filosofen Spinoza?

Det handler om drømmer og eventyr, oppdrift, motgang og motivasjon. Det handler ikke først og fremst om å bli noe, men om hvor viktig det er å være underveis. Og ikke glemme at alle kan overraske seg selv, og prestere noe helt spesielt i sitt liv. Det er kanskje ikke så vanskelig som du tror.

For meg er denne boken fantastisk. Den lærte meg mye – og lærer meg mye fortsatt. Erling Kagge er en ekstremt stor inspirasjonskilde, og han vet hva kan snakker om. Jeg anbefaler dere alle på det varmeste å lese denne boken. Å kjøpe den. Sett den frem og bruk den – for alt den er verdt.

PS! Dere må følge med på Bloggutfordringslisten denne uken, for det kommer flere spennende innlegg. Og du kan også melde deg på til runde 2 innen søndag ved å lese på denne siden.

IMG_4326

IMG_4328

IMG_4330

IMG_4331

IMG_4332

IMG_4337

5 kommentarer

Skriv en kommentar