Bedømming av blogger DEL 9

Det kom frem litt av hvert i leserundersøkelsen min, og noen brukte anonymiteten flittig, for å si det sånn. Men det er ikke så mange som har svart ennå, så håper virkelig flere av dere går inn og tar undersøkelsen, da blir jeg glad! Jeg skal gjennomgå undersøkelsen i et innlegg senere, men først må jeg få flere svar.

Design: Jeg synes ærlig talt designet ditt er nydelig. Det er et enkelt oppsett, og for en fotograf er det oftest det beste. Her er det bildene som skal komme i fokus, og det gjør det virkelig. Headeren er kjempeherlig, både bildet, fargene og det som står skrevet. Om jeg skal pirke (og da mener jeg pirke) på noe, så må det bli at det kanskje hadde vært fint med et skille mellom meny og innlegg på noen måte. Og at boksene dine til Bloglovin, Flickr osv ser litt forskjellig ut fra hverandre. Ellers er det kjempefint, well done!

Innhold: Jeg må bare si at til å være så ung som du er, så tar du helt vanvittig fine bilder. Det er ikke rart at du har så mange følgere. Måten du skriver på er også fint, og du er en reflektert ung dame. Antagelivis ganske klok også.

Kreativitet: Du leker med bildene dine, og det er et fryd for øyet. Måten du redigerer bildene dine på er også utrolig herlig, fargene er nydelig og lekende. Er også veldig fint at du skriver om kamerainnstillinger.

Annet: Jeg savner en «Om meg» side, og en side med hvilket fotoutstyr du bruker. For meg er det veldig viktig at når jeg kommer inn på en fotoblogg, så er utstyret til fotografen listet opp. Jeg skal også skrive en side om mitt eget fotoutstyr snart.

Karakter: Sterk 5. Få på plass fotoutstyret ditt, så klatrer du helt til topps. Du inspirerer!

Design: Det første inntrykket jeg får av designet ditt er «typisk Blogspot». Dessuten er det veldig mørkt og sort, og ingen mønster eller lignende. Headeren burde kanskje strekke seg i samme bredde som menyen og innleggene dine, det ville nok sett mer ryddig ut. Pluss at det ser ut som headeren har litt dårlig oppløsning? Det er også fint om bildene dine er lik i bredden som teksten, da blir det mer ryddig. Dessuten tar du jo så fine bilder, at du burde utnytte all den plassen du har. Et lite tips til deg er å ta en titt på Btemplates.com. Der er det mange fine, gratis templates som du kan laste ned å bruke på bloggen din. Det er enkelt å legge dem inn på Bloglovin, og enkelt å endre litt i kodene for å få det mer personlig.

Innhold: Jeg ser jo at du fokuserer mye på bilder, og det er bra. Du tar fine bilder! Ellers er innholdet på bloggen din til tider veldig personlig, og dermed kanskje bare beregnet på en spesiell målgruppe som nære venner etc?

Kreativitet: Du er kreativ bak kameralinsen, og det er morsomt å se. Jeg liker speisielt noen bilder jeg så fra skogen.

Annet: En «Om meg» side hadde vært fint. Også en side om fotoutstyret ditt, absolutt! Å dele innleggene dine inn i kategorier er også fint. Pluss at det mangler kontaktinfo og link til Bloglovin eller RSS. Veldig, veldig bra at du har markert bildene dine med ditt navn!

Karakter: 3. Om du får fikset litt på designet blir bloggen mer innbydende. Fine bilder, du er en flott jente!

Design: Jeg synes, for å si det først, at den headeren du har nå er mye finere enn den forrige. Den kler deg godt, og bærer et særpreg av hvem du er. Jeg skulle ønske bildet i headeren av deg var litt skarpere, men det er kanskje vanskelig å gjøre noe med? Sånn ellers har jeg faktisk ikke så mye å si på designet ditt, jeg synes det er ryddig og fint. Men det hadde vært enda morsommere om du kjøpte hjelp hos f. eks Binka, da hadde du fått et helt egent særpreg, og noe totalt orginalt.

Innhold: Jeg synes du er genial innholdsmessig. Du skriver om engasjernede temaer, og du drar inn leserene dine i diskusjoner og problemstillinger. Du skriver gode, faste spalter. Og mange av bildene dine er meget morsomme. Du skriver også anbefalinger. Jeg vil si at innholdet på bloggen din er et herlig krydder som eksploderer av smaker i munnen.

Kreativitet: Kan jo bare fortsette her med det som jeg skrev om innholdet ditt, det er mye blandet og mye kreativt. Du skiller deg definetivt ut i mengden! Dette med Gerd og Paris er jo også et utrolig morsomt påfunn!

Annet: Der du har et bilde som det står «Følg meg» trykket jeg automatisk, for å komme til Bloglovin. Men det gjorde jeg ikke, for det er det speilbildet under som fører èn til Bloglovin. Hva med å sette disse to bildene på samme bildet, slik at man kommer til Bloglovin ved å trykke på det «Følg meg» bildet også? Flott at du har søkefunksjon og kategorier! Ellers hadde det jo vært fint om knappene med Spotify og etc hadde sett like ut, det gjør helhetsinntrykket bedre. Eventuelt opprette en kontaktside og putte dem der. «Om meg» siden er veldig fin!

Karakter: 5. Bloggen din er virkelig noe utenom det vanlige. Gratulerer, du har klart noe som nesten ingen andre klarer.

18 kommentarer

 • Tusen takk for en herlig bedømmelse. Synes det er så bra at du er ærlig, og gir konstruktiv kritikk! Jeg har ett fotoutstyr innlegg, men har bare ikke fått lagt ut linken til det enda. Hihi. En liten ting, jeg skjønte ikke helt hva du mente med : «et skille mellom meny og innlegg på noen måte. Og at boksene dine til Bloglovin, Flickr osv ser litt forskjellig ut fra hverandre» ? :o

 • Typisk blogspot, mener du sikkert der du har skrevet bloglovin :)

 • Enig i kritikken du har gitt ! :) Liker’e!

 • Flotte anmeldelser igjen! :D

  sv; ja, når jeg ser dem på japansk så har jeg engelsk tenkt :) kanskje du har hørt om hayao miyazaki eller filmer som min nabo totoro, chihiro og heksene og ponyo? Det er japanske filmer av Hayao Miyazaki. De kan du kjøpe på dvd i norge, med norsk og japansk tale. Da ser jeg også alltid med japansk (:

 • Ida: Ja, riktig! Tusen takk for at du sier i fra :)

 • Ida-Marie: Hei, glad du liker at jeg er ærlig!

  “et skille mellom meny og innlegg på noen måte. Og at boksene dine til Bloglovin, Flickr osv ser litt forskjellig ut fra hverandre”

  At det ikke er bare hvitt mellom menyen og innleggene dine, at du på en måte rammer det inn, hver for seg, så man ser hva som er hva. Og at knappene ikke ser like ut. Noen har mørk kant rundt hele veien, som f. eks Twittericonet, mens det har ikke P’en, om du skjønner? :P

 • Svar: Aha. Skjønner :) Hihi. Skal få fikset det med flickr osv. boksene. Grunne til at «P-en» ikke er slik er fordi jeg har laget den selv. Ehe. En ting til. Tror du jeg kan få bruke den flickr boksen du har i headeren din? :) Tenkte jeg skulle spørr før jeg tok den.

 • Ida-Marie: Jada, den kan du bruke. Den har Binka (elefantzonen.com) hentet fra en gratisside. :)

 • Svar: Aha. Noen anelse om hvilken side det var? :) Leter etter ett slik merke med ett kamera på.

 • / ja, alle tenke vel litt sånn avogte :)

 • Tusen takk for alle ord! Ble kjempeglad da jeg så at du likte innholdet mitt! Likte rådene dine, skal tenke litt på de og se om jeg får gjort noe med det. Det er så bra du hjelper folk med dette. Du fortjener all ære som bruker så mye tid og velvilje på oss :)

  Forresten, har svart på undersøkelsen, og du fikk masse godord fra meg, både når det gjelder design og innhold. Har litt lyst til å ha en lignende undersøkelse selv en gang. Hadde du hatt noe imot det?

 • Forresten – en ting jeg kunne tenkt meg i bloggen din.. en knapp hvor jeg kan abbonnere på kommentarer.

 • Speilvendt: Nei kjære deg, kjør på og ha undersøkelse! Undersøkelse er gøy! Og takk for tipset om å abonnere på kommentarer, må snakke med Binka om det ;)

 • sv; så bra du har sett dem! :D Han har mange andre bra filmer også, tror nok jeg kommer til å skrive et lite innlegg om dem senere en gang :)

  Oi, nå har du 80 følgere (la jeg bare tilfeldig merke til). Kult! :D

 • sv; Okey, tøft! Det setter jeg pris på! Takk :)

 • Jeg vil også ha bedømmelse :-)

 • Gode bedømmelser dette :) Jeg har svart deg på leserundersøkelsen jeg :D

 • Fine bedømmelser og ett utrolig stilig bloggdesign du har. :)

Skriv en kommentar