Nyttige HTML koder for oss bloggere

Jeg fikk en forespørsel om en HTML kode, og tenkte jeg like gjerne kunne lage et innlegg på det. Jeg skrev for en tid tilbake et innlegg om hva HTML er, og noen enkle koder. Innlegget kan du finne her: http://www.icarroi.com/2010/02/28/html-guiden-leksjon-1/

Hvordan endre farge på scrollbaren?
Hvis du ikke vet hva en scrollbar er kan du se på dette bildet. Koden for å endre på scrollboksen ligger i tekstboksen under teksten her. Om den ikke virker kan du hente den her. Fargekodene (f. eks FFFFFF som du ser i koden) finner du her.

Hvordan legge inn søkeboks på bloggen min?
Jeg har jo tidligere nevnt hvor viktig det er at man har en søkeboks på bloggen sin. Om du bloggportal ikke har tilgang til å legge inn søkebokser, så kan du bruke en HTML kode. Jeg har funnet en fin og enkel, som jeg har testet i Blogspot, men jeg tror den skal funke fint andre plasser også.

NB: Denne koden funker ikke. Les kommentaren fra Binka. Søkefunksjonen må visst være innbygd i hele settet. Men du kan ordne deg en søkefunksjon på Google, det gjør du gjøre her.

Hvordan ser jeg hvor mange som er online på bloggen min?
Det er alltid morsomt å se hvor mange som er inne på bloggen din, når du også er der. Da kan du bruke denne enkle koden:

Hvordan åpner jeg linkene mine i et nytt vindu?
Det er både en fordel for deg selv og for leserne dine at linkene dine åpner seg i et nytt vindu. Noen bloggportaler har allerede dette innebygd i oppsettet deres, men jeg merker at mange som har WordPress.org som portal ikke har det. Jeg selv har det for eksempel ikke, og har tenkt å bruke det mer. Koden finner du i tekstboksen.

Hvordan setter jeg inn en tekstboks som HTML kodene ligger i her?
Om du selv vil ha en slik boks som jeg har lagt HTML kodene i, så er det enkelt å sette inn. Koden er: <textarea cols=»40″ rows=»4″ name=»textarea»>Her skriver du det du vil skrive</textarea>.

Om det er noen andre HTML koder dere lurer på, så er det bare å spørre. Kanskje jeg finner dem for dere. Men lettest er det å søke på Google, da finner man det meste.

22 kommentarer

 • Nyttige koder! Tror folk kan få nytte av dem :)

  SV; Tusen takk! Jeg hadde søkebaren helt øverst først, men nå var jeg litt lei av å ha den der, men jeg visste ikke helt hvor jeg skulle plassere den. Men nå har jeg flyttet den litt lengere opp! Takk for tips :)

 • Hei! Tenkte bare å si ifra om at søkeboks-koden dessverre ikke kommer til å funke andre steder enn der du hentet den fra. Søkeboksen er ikke bare en «kode» men en funksjon som må være innebygget i hele CMS-systemet, på en måte! :) Husk også anførselstegn både før og etter tallet i textarea-størrelsen.

 • Takk for nyttig info! Søkeboks skal jeg prøve og ordne på bloggen min, for det savner jeg ofte hos andre :)

 • Takk :) Nå fikk jeg hvertfall ordnet en søkeboks på bloggen. Det tar tid å få det sånn som man vil ha det. Mye som skal læres :) Var litt usikker på hvor jeg skulle sette inn HTML-koden, men satset på Widgets. Veldig fint å få slike tips av bloggere som er flinke med design osv. Som sagt så må det læres :) Så takk for hjelpen :)

 • Upps. Søkeboksen funker ikke. Mulig det er meg som har gjort noe galt :S Men hva… hehe

 • Binka: Takk for at du sier i fra. Har du noen annen måte man kan få inn en søkefunksjon i for eksempel blogg.no plattform?

  Eli: Som du ser har jeg skrevet noe med rød skrift i innlegget. Binka sier at søkefunksjonen ikke vil virke. Du kan prøve en Google søkefunksjon, som du ser jeg har skrevet. Ellers har jeg spurt Binka om hun har andre forslag. Jeg er ikke verdensmester i HTML dessverre. Er en grunn til at Binka har laget mitt design, he he. Beklager.

 • Jeg fikk ikke søkeboksen til å fungere, som jeg ser Blinka har nevnt :P

 • Bente: Ja enten virker den bare i Blogspot, eller ikke i det hele tatt. Ha ha. Men jeg aner virkelig ikke hvordan man putter inn søkefunksjon i Blogg.no portal.

 • Nyttig informasjon !!

 • Dette innlegget er på forsiden av Femelle.no! :)

  Takk for et kjempegodt bidrag!

 • Søkeboksen funker fint på blogspot! Takk for nyttige tips :)

 • Edit: Funket å sette den inn, slik at søkeboksen kom frem. Men å søke funket ikke! :)

 • Hvor skal scrollbar-koden legges inn?

 • Oda: Jeg er litt usikker på hvordan det gjøres på Blogg.no, men se om du har noe som heter Widgets.

 • praktisk! takk for hjelpen!

 • Hei det var nyttig informasjon. Jeg har et lite spørsmål til deg:
  Hvilken kode bruker du når du lagger inn og får htmlkodene til å vises.
  eks:
  ,
  dette står over boksen du laget, hvordan får du denne linjen til å fungere ueten at det blir en boks der?

 • Hei igjen, litt vanskelig å forstå skjønner jeg. Men når du lager en forklaring som du har over så får du html kodene slik at vi kan lese de. jeg prøvde å legge inn et eksempel i forrigie kommentar men ser at alt ble borte og kan ikke leses. Nå prøver jeg igjen med ny kode som skal komme under her..Valgfri tekst her
  Jeg tror kodene vil forsvinne. det er det jeg mener : Hvordan får du de til å bli leselige..:-)

 • Ja at html-kodene blir leselige. som over la jeg inn hele html-koden men jeg fikk bare fram de grønne bokstavne (linkene). Det jeg ønsker er å kunne lage ulike forklaringer når jeg blogger og få html-kodene til å vises når de leser bloggen min..:-) Håper det er klart nå :-)

 • jeg prøvde det på bloggen min, og det slettet alle bildene og teksten jeg hadde.

 • Jeg lurte på hvordan man får kommentar greia til å få mellom rom mellom bokstavene når man kommer nær den.. Skjønte du?

  http://agneslovise.blogg.no/
  Hun har det som jeg trenger..

Skriv en kommentar