#1: Husker du denne Disney filmen?

Ny spalte. Igjen. Folkens, er det en ting som jeg virkelig liker, så er det Disney! Barndommen min hadde aldri vært den samme uten Mulan, Løvenes Konge og alle de andre Disney heltene. Derfor finner jeg det absolutt rimelig at de gode, gamle Disney filmene fortjener en spalteplass på bloggen min! Jeg presenterer dem i bilder, tekst og video. Pluss at jeg har laget en spilleliste på Spotify, som blir oppdatert hver gang jeg presenterer en ny Disneyfilm (med musikk fra den filmen jeg presenterer).

Så Godtfolk, len deg tilbake. Mimre. Nyt. Og smil.

Sukk. Dette er kanskje min favoritt, nummer én. Ever. Og det sier jo litt når man tenker på alle filmene fra Disney! Hercules kom ut på video i 1997, og handler om den legendariske Hercules fra den greske mytelogien. Hercules er sønnen til den høyeste guden, Zevs, men vokser opp på jorden uvitende om at han er en gudesønn. På jorden blir han foraktet av de andre menneskene i Hellas, til det en dag kommer frem hvem han virkelig er. Derfor har filmen tilnavnet «From Zero to Hero».

Filmen er regissert av Ron Clements og John Musker, og det i beste stil. Om dere ikke har sett denne, shame on you. Om du har sett denne, se den en gang til! Ta med deg noen småsøsken, kusiner, fettere eller noen barn du kjenner. De vil virkelig sette pris på både filmen, og at du ser den sammen med dem.

Kjøp filmen på DVD hos CDON.com her. Det pågår forresten en kampanje på Disney Klassikere nå!

Jeg legger inn noen filmklipp her, de jeg liker ekstra godt. Og jeg husker Hercules best på norsk. Og ikke glem å høre musikken på spillelisten jeg har laget på Spotify!

12 kommentarer

  • Åh, denne kategorien elsker jeg allerede! Jippi!

  • ELSK over denne spalten!! Disney-filmer er fantastiske :D Herkules må jeg se igjen snart, merket jeg. Alt for lenge siden sist :P

  • Tror faktisk ikke jeg har sett denne. Er nok en del av de nyere Disney-filmene jeg ikke har sett… Mine favoritter er nok de gamle klassikerene. ;-)

  • Å, for en fantastisk spalte! Jeg elsker disney-filmer, særlig de fra 90-tallet. Jeg har bare sett Hercules én gang, og det var på kino. Det eneste jeg husker er at pappa sovna under reklamen og snorka seg gjennom filmen :P Jeg må se den igjen snart ;)

  • Jeg ELSKER å se på de gamle Disneyklassikerne! Må si at Disney har virkelig tapt seg de siste årene med tanke på Disney Channel, osv, men filmene blir jeg aldri lei av. Min favoritt nummer èn er og blir Løvenes Konge. Den er FANTASTISK!

  • Åh, jeg elsker også disse filmene! Gleder meg til mer av denne spalten. Og spesielt når min favoritt kommer, Skjønnheten og Udyret :D

  • Denne spalten kommer jeg garantert til å like! Disney er en stor del av barndommen min. Jeg skal sørge for å skaffe meg alle de gode filmene, slik at jeg kan vise dem til mine barn en gang i tiden. Når jeg ser hva barn i dag ser på blant annet tv, blir jeg helt forskrekket!

  • Maren Charlotte: Helt enig, det er mye søppel på Barne TV for tiden.

  • Hercules er en av filmene jeg faktisk ikke liker av Disney, den er liksom ikke noe for meg og jeg synes den er kjedelig. :)

  • Åh, jeg også elsker Disney filmer, spesielt tegnefilmene. Herkules er en film jeg ikke husker så godt faktisk..men tror det er fordi jeg ikke har sett hele. Og da er det noe som har kommet i veien, det er grunnen. Min favoritt av Disney er jo klart Skjønnheten og Udyret… det er en klassiker og den kommer på DVD om ikke så alt for lenge (den skal jeg ha..). ellers er jeg jo for tiden med i High School Musical on stage som har premiere 2 oktober i Bergen…det er jo disney det og.

  • Ååå, jeg var så forelska i Hercules jeg!!
    Ja, jeg sa det… jeg var forelska i en tegneseriefigur. Hoho! Looser! :P

    Hercules, Alladin og Den lille havfruen var vel topp 3 disneyfilmer her….

Skriv en kommentar