Bokanmeldelse: Dødslekene

«Dødslekene» handler om en verden preget av makt, autoritet og urettferdighet. Vi blir kjent med hovedpersonen som er en jente på 16 år som heter Katniss. Hun bor sammen med sin mor og lillesøster, i et område som kalles distrikt 12. Dette distriktet er kjent som ett av de fattigste strøkene, og Katniss må hver dag ut i skogene og jakte på mat til familien sin og selv selv. De som har makten i landet  har opplevd opptøyer fra befolkningen, og svarte på dette med å opprette det som kalles Dødslekene. I disse «lekene» velges det ut 24 deltagere – 2 stykker fra hvert av distriktene (12 stykker i alt). Disse deltagerne blir valgt helt tilfeldig, men om man har skrevet seg opp for å få matrasjoner er oddsen for å bli valgt større. Deltagerene er ungdommer, helt nede i 12 års alderen.

Etter valget av deltagere blir dem sendt til hovedstaten i landet, der lekene skal foregå. Her blir dem plassert inn i en stor arena som rommer mange farer, utfordringer og hinder. Men det verste med det hele er at vinneren er den som overlever, altså går Dødslekene ut på at man skal drepe de andre deltagerne – og overleve selv. Den siste overlevende vinner Dødslekene. Lekene blir også direktesendt på TV hele tiden, slik at de som sitter med makten kan ha det som underholdning.

Jeg har virkelig ikke de rette ordene for hva jeg føler etter å ha lest denne fantastiske boken. Men jeg kan virkelig si at det er en av mine absolutte favoritter, av alle bøker jeg har lest hele mitt liv. Fra første side blir du sugd inn i handlingen på en altoppslukende måte, og det er meget vanskelig å legge den fra seg. Handlingen er absolutt ikke forutsigbar, og boken kan få deg til og gråte, le, bli sint og fortvilet. Det er usigelig spennende og fantastisk!

Språk: Enkelt språk – lett å lese.
Romatisk faktor: 3 av 6. Det er ikke mye romantikk å spore i denne romanen – men litt er det jo.
Spenningsfaktor: 6 av 6. Her er det spenningsfaktor 100! Spennende hele tiden!
Humoristisk faktor: 4 av 6. Det er nok ikke humor det er lagt opp til, men av og til glimter også humoren av sitt nærvær.
Alvorsfaktor: 6 av 6. Denne boken er en alvorlig bok, som tar opp mye viktig. Temaer som vennskap, familie, ære, misbruk av makt, død og redsel er viktige stikkord.

Alt i alt: 6 av 6. Boken er gjennomført helt fantastisk. Og jeg gleder meg utrolig til å lese bok nummer to i triologien om Dødslekene!

Boken er også blitt filmatisert, og den kan du se på kino fra 23. mars 2012.

 

29 kommentarer

 • Å, den må jeg lese! Hørtes spennende ut!!
  Har du forresten lest Fluenes Herre? Tror du ville likt den.

 • Fluenes Herre vil jeg også anbefale, selv om jeg ikke har lest den :D
  Men vet den er er bra, skal lese den, og tenker den, som Linda sier, er i din smakskategori :)

 • Forresten er det veldig artig med film- og bokanmeldelsene dine. Håper det blir mer av den slags i sommer!

 • Den høyrtes kjempespanande ut! Eg likar post-apokalyptiske historier, så trur eg må lese denne. :)

 • Elskar desse bøkane. Er godt i gang med bok 2 på engelsk no, og så langt så kan eg ikkje klage ;)
  Gler meg veldig til filmen!

 • Den er kjempebra. Gleder meg til filmen!

 • Denne boka fikk jeg lyst å lese. Merker at jeg gleder meg allerede.
  Artig at du skriver romantikkfaktor, humorfaktor osv. Veldig opplysende :)

 • Det er en veldig dårlig trailer når den er fake da :L det er bare filmklipp fra andre steder klippet sammen :L
  men bøkene er helt fantastiske! noe av det beste og mest spennende jeg har lest! og jeg liker vanligvis ikke å lese på norsk så vedder på at den er dobbelt så bra på engelsk siden de vanligvis blir dårligere når oversatt xD

 • Jeg har lest alle bøkene i dødsleknene-serien. Det er en helt fantastisk serie som de fleste av vennene mine har lest. Jeg anbefaler den til alle. Filmen kommer ut i 2012, de skal begynne å filme i sommer. Har fått høre det. Og storm i boka heter egentlig Gale i den engelske.

 • Jeg har begynt på den første boka, og så langt er den kjempekjekk! :D Jeg elsker slike bøker, og gleder meg til filmen kommer ut ;D :)

 • karmaaaa ;) 10/07/2011, kl. 19:31

  driiiiit bra bok!!!!! har lest ut alle, grein skikkelig på slutten av fugl føniks. Beste bok ever!

 • Den hørtes veldig spennende ut !

 • jeg har lest alle bøkene i serien og elsker dem. jeg viste ikke at det skulle komme film, så den må jeg se!

 • Har lest den, og den er dødsbra! Lesen den siste nå (igjen) og anbefaler den for alle :D Selv om jegbare er 12, da :)

 • Oj, lenge siden dette ble skrevet, men jeg må bare legge igjen en kommentar. Jeg har lest serien flere ganger, og bare elsker den. Det er den eneste serien som faktisk kan måle seg opp mot Harry Potter. Stor fan av de bøkene også, naturligvis.

 • den er drit bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Dødslekene-serien er ynglingsene mine. Utrolig spennende og klarer ikke legge fra seg boka! :D Blir revet ut av den virkelige verden og satt inn i boken som om den var sann. Herregud, leste den for kansje 3 år siden eller noe når den akkurat var kommen ut og jeg husker alt enda. Beste boken noensinne! <3<3<3

 • Veldig lenge siden dette innlegget ble skrevet, men jeg har nettopp vært og sett filmen på kino og den var helt fantastisk! I tillegg har jeg begynt å lese bøkene. Jeg har ikke kommet lenger enn til den andre ennå, men jeg har ikke blitt skuffet så langt!
  Jeg har alltid vært en stor fan av Harry Potter bøkene, og nå har jeg endelig kommet over en bokserie som faktisk kan måle seg med disse bøkene.
  Jeg liker også veldig godt måten du skriver på, det er lett å forstå hva du synes om boka. :) :) :)

 • Romantisk faktor 3 av 6 ?
  Det er jo kjempemye romantikk i den boken..

 • Elsker bøkene og filmen! Gleder meg til neste film!

  -Er du en hunger games fan? Da vil du like bloggen min!

 • Jeg elsker nettsiden din! Du har et sånn personlig preg på en måte og du er deg selv 100% (Virker det som). Du skriver kjempe gode tekster og jeg elsker å være her flere timer daglig for å få med med alt!
  Men du..? Det har slik at jeg er helt enig i det du har skrevet, og jeg synes det er veldig bra skrevet! Så jeg lurte på om jeg kunne legge det ut på bloggen min og skrive link til din? :) Hadde blitt glad for svar. MVH Anne Lene, 12 år.

 • hva er sjanger trekk i boka?

 • Først og fremst var det veldig bra skrevet!
  Men «ROMATISK FAKTOR: 3 av 6.» syntes eg blei feil.. Ville faktisk sagt at dette var ei spenning/romantisk bok! Ei jente som er nøyd å velge mellom 2 gutter. Han som har vore bestevenn med henne så lenge ho kan huska, elle guten som he vore forelska i henne heile livet sitt og redda livet hennes. I tillegg så knuser det som skjer med Peeta i bok 2/3 Katniss, dette syntes eg viser kor mykje dei er skapt for kvarande.. Romantisk faktor 5 av 6 ville eg ha sagt, elle i alle fall 4 av 6!

 • Jeg har lest boka og elsket den! Er enig i at kjærlighetsfaktoren er 3 av 6, for det er jo romantikk, men den går jo ut på at hun spiller forelsket… Veldig fin og kreativ bokanmeldelse forresten, du skriver godt! :)

Skriv en kommentar